Готувала ворожі удари по Одещині: СБУ затримали коригувальницю

Служба безпеки України затримала російську коригувальницю, яка готувала нові ворожі повітряні удари по дев'яти об’єктах Одещини. Про це повідомляє канал СБУ у телеграм 22 вересня.

"Для здійснення ворожих ударів зловмисниця передала окупантам електронні координати 9 об’єктів військової та критичної інфраструктури регіону. Серед них – укріпрайони Сил оборони, фортифікаційні споруди і стратегічно важливі локації залізничного сполучення", - зазначається у повідомлені.

У СБУ додали, що російська коригувальниця намагалась відслідкувати напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

Саму ж коригувальницю співробітники СБУ затримали на спробі передачі нових розвідданих окупантам. Тим самим українська спецслужба запобігла здійсненню серії повітряних ударів ворога по «підготовлених» цілях на території регіону.

За інформацією СБУ, для отримання розвідданих зловмисниця регулярно їздила маршрутним таксі по території регіону та фіксувала місця базування і переміщення українських захисників. Отримані відомості вона надсилала окупантам у вигляді текстових і голосових повідомлень та скріншотів електронних карт, на яких позначала українські об’єкти.

Як повідомлялось раніше, на Донеччині більшість російських обстрілів корегують завербовані ворогом місцеві пенсіонери.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті