Голова МВС Клименко обговорив із представником Єврокомісії розмінування в Україні

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час зустрічі з керівником Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером обговорив питання розмінування в Україні. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Те, що європейська делегація вкотре прийшла до нас, свідчить про великий рівень довіри до Міністерства внутрішніх справ України. Я хотів би подякувати Європейському Союзу за всю допомогу, надану нашій країні за ці 19 місяців повномасштабного вторгнення", - сказав Клименко під час зустрічі. .

Повідомляється, що 4 жовтня до МВС прибула делегація Служби зовнішньополітичних інструментів на чолі з директором Петером Вагнером для обговорення питання розмінування та подальшої підтримки України. Також у засіданні взяв участь голова Консультативної місії ЄС щодо реформування сектору громадянської безпеки України Рольф Холмбо.

Клименко подякував Європейському Союзу за допомогу, надану Україні за 19 місяців повномасштабного вторгнення (РФ – ІФ-У).

"Ця підтримка надає нам силу і сили протистояти сильному ворогові та оперативно вирішувати ті проблеми, які виникли у нас через війну. Ми постійно звіряємо наші годинники зі співпраці для максимального результату", - зазначив він.

У свою чергу Вагнер зазначив, що Україна й надалі отримуватиме необхідну допомогу, у тому числі й у питанні розмінування.

За словами глави українського МВС, щільність замінування російськими окупантами українських регіонів відрізняється і залежить від періоду окупації населених пунктів, оскільки чим довше там були російські війська, тим складніше їх розмінувати.

За його словами, територія Харківщини, зокрема, в Ізюмі, потребує ґрунтовної роботи з розмінування.

"Російська армія боялася настання ЗСУ, тому мінування було хаотичним і не системним. В Ізюмі ми зіткнулися з великою кількістю боєприпасів. Поки що територія навколо Ізюму замінована. І досі ворог продовжує атакувати Ізюмський район, а це у свою чергу не дозволяє підрозділам ДСНС виконувати функції з розмінування у повному обсязі", - наголосив Клименко.

Він розповів, що основним органом протимінної діяльності є Міноборони, яке здійснює бойове розмінування безпосередньо у районі бойових дій. А після війни цим займеться МВС.

"Наші міжнародні партнери чудово розуміють, що без інновацій та співпраці ми ще довго розмінуватимемо наші території. Для цього ми маємо розробити план на 5-10 років розмінування, щоб розуміти кількість потрібної техніки та фахівців. Найбільша проблема – це очищення полів та водних акваторій ", - Заявив Клименко.

Вагнер, у свою чергу, зазначив, що ЄС разом із партнерами працюють над стратегією, щоб ще ефективніше допомагати Україні у питанні розмінування.

"Ми додали до списку нашої діяльності закупівлю та постачання необхідного обладнання для України. І ми прагнемо здійснювати це у чіткій відповідності до ваших потреб з розмінування. Тому наші колеги постійно повинні знаходитися в контакті, щоб оперативно знати про потреби України. Ми чудово розуміємо, наскільки ці рішення складні, тому що ми хочемо надати вам якісніше обладнання. Для цього ми докладаємо максимальних зусиль", - сказав Вагнер.

Як повідомлялося, Україна до кінця року отримає від партнерів 30 машин для розмінування. 

Нагадаємо, Швейцарія для розмінування в Україні надасть 100 мільйонів франків. 

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті