Україна до кінця року отримає від партнерів 30 машин для розмінування – МВС

Україна до кінця 2023 року отримає близько 30 машин механізованого розмінування від міжнародних партнерів. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, повідомляє Укрінформ.

"Ми отримаємо від міжнародних партнерів ще близько 30 машин механізованого розмінування до кінця року. Відповідно у системі МВС їх стане 45. Зараз працюють 15", – сказав Клименко.

Він підкреслив, що Фонд Баффета наразі надав Україні найбільше машин механізованого розмінування – вісім уже використовуються за призначенням, ще кілька очікуються незабаром.

Окрім того, за словами міністра внутрішніх справ, Швейцарія та Японія активно допомагають Українській державі у сфері розмінування. При цьому Клименко зауважив, що українська влада працює над залученням більшої кількості компаній, які можуть посприяти Україні в цьому процесі.

Водночас він додав, що для розмінування території України також планують використовувати вітчизняні машини.

"Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості і Міністерством економіки вже протестували деякі вітчизняні машини механізованого розмінування", – поінформував міністр внутрішніх справ.

Клименко висловив сподівання, що після проходження сертифікації машини, вироблені на двох відповідних підприємствах, зможуть використовуватися для розмінування.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що потенційно замінованими в Україні наразі залишаються 174 тис. кв. км, на очищення яких територій буде витратити понад 37 млрд дол.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті