Ватажок "ДНР" заявив, що "могилізація" на окупованому Донбасі скасовується як незаконна

Мобілізаційні заходи на території окупованої частини Донецької області скасовуються. Про це заявив ватажок "ДНР" Денис Пушилін в ефірі сепаратистського ТБ.

"Оскільки ми суб'єкт Російської Федерації (світова спільнота не визнає незаконної анексії цих частин території України – "ОстроВ"), всі мобілізаційні заходи відбуваються виходячи з указів Президента, розпоряджень - ніяк інакше. Всі інші дії на місцевому рівні вважаються незаконними", - повідомив він.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2022 року на окупованих територіях Донбасу було оголошено так звану мобілізацію для участі у війні проти України всього чоловічого населення. Через великі втрати серед непідготовлених до військової справи "резервістів", у тому числі студентів, її прозвали "могілізацією". Наприкінці жовтня президент країни-агресора Володимир Путін заявив про закінчення мобілізаційних заходів у РФ, проте відповідного указу не видав. Експерти кажуть, що мобілізація в Росії продовжується у прихованому режимі.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті