Глава партії "Слуга народу" заявила про реформу виборчого законодавства

Глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила про підготовку реформи виборчого законодавства. Про це 20 лютого у Telegram заявила нардепка.

"Ми усвідомлюємо, що чесні та прозорі вибори – не менш важливо для руху України до ЄС, ніж чесний земельний ринок, прозоре містобудування чи верховенство права. Саме від дотримання найвищих демократичних стандартів під час передвиборчої кампанії будь-якого рівня залежить якість політики у країні", – заявила Шуляк.

Законопроєкт №8310 передбачає реформу регулювання передвиборчої агітації, яка містить кілька важливих принципів. Насамперед йдеться про регулювання передвиборчої агітації, яка є "слабким місцем" нашої виборчої системи.

"Порушення на дільницях та під час голосування вдалося звести до незначних спільних зусиль влади та громадянського суспільства, під впливом Помаранчевої революції та Революції Гідності. Що ж до ходу передвиборчої кампанії, і особливо інформаційної складової, тут є над чим працювати", - заявила глава партії.

Також вона наголосила, що європейські партнери вказують на проблеми, що склалися у нашому виборчому законодавстві. Серед таких проблем виділяються замовчування кандидатів, вибірковість зображення кандидата залежно від позиції власників чи домовленостей політиків із власниками, невизначене законом засилля прихованої реклами, а також нездатність регуляторів швидко та ефективно притягти порушників до відповідальності.

"Все це до певної міри впливає на волевиявлення громадян під час виборів, впливає на етапі формування громадської та особистої думки", - додала вона.

При цьому Шуляк наголосила, що вже є розуміння того, як регулювати передвиборчу агітацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник президента у ВР оцінив ймовірність проведення виборів до Ради цього року.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті