Глава Пентагону обіцяє продовжувати постачання зброї Україні

Глава Пентагону Ллойд Остін запевнив, що США та союзники продовжуватимуть постачати зброю Україні та здійснюватимуть навчання українських військовослужбовців. Про це Остін заявив після засідання Контактної. групи з питань оборони України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні продовжувати. Ми допомагатимемо Україні з танками, БМП, іншою бронетехнікою, які будуть на фронті. Ми продовжуватимемо тренувати українських військовослужбовців, щоб вони вміли користуватися тим, що ми надаємо", - сказав Остін.

"Ми будемо використовувати наші оборонні бюджети та наші склади із озброєнням, щоб постачати Україну протягом усього року", - додав він.

Остін підкреслив, що США та союзники продовжують роботу над тим, щоб надати нову допомогу Києву.

Міністр зазначив, що "наші колеги по контактній групі також знають, що нам потрібно постачати зброю швидко та в повному обсязі - відповідно до наших обіцянок".

Зокрема, Остін зазначив, що Швеція пообіцяла надати Україні 10 танків Leopard та "ключові засоби ППО", Нідерланди мають намір укласти нові контракти на постачання озброєння.

Як повідомлялося, Іспанія відправить Україні ще чотири танки Leopard 2 на додачу до обіцяних раніше шести. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті