Генсек НАТО закликав дати Україні більше зброї, бо "немає жодних ознак того, що Путін планує мир зараз"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не бачить наразі ознак планування російським президентом Володимиром Путіним миру і закликав продовжувати військову підтримку України. Про це він сказав під час панельної дискусії на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі, - пише "Інтрефакс.Україна".

"Що ми можемо зробити, так це просто максимізувати ймовірність того, що на якомусь етапі президент Путін зрозуміє, що продовження цієї війни матиме занадто високу ціну. І тоді на якомусь етапі йому доведеться сісти і домовлятися про якийсь справедливий і міцний мир, у якому Україна переважатиме як суверенна незалежна держава. І парадокс полягає в тому, що якщо ми хочемо, щоб це сталося, мирне і справедливе завершення цієї війни, шлях до нього - більше зброї для України", - сказав генсек НАТО.

Таким чином, як він наголосив, "що більш ми надійні в нашій військовій підтримці, то більша ймовірність того, що дипломати доможуться успіху".

Столтенберг зазначив, що те, що відбувається за столом переговорів із дипломатами, дуже тісно пов'язане із ситуацією на полі бою.

"Немає жодних ознак того, що Путін планує мир зараз, але він це зробить, коли зрозуміє, що ми не здамося, що у нас є військова міць, щоб підтримувати Україну", - зазначив генсек НАТО.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті