Гармаш: Франція і союзники можуть розмістити миротворчі сили в Україні на кордоні з Білоруссю

Військові армії Франції, а також союзників можуть з'явитися в Україні без участі в зоні бойових дій. Миротворчі сили можуть бути розміщені на кордоні з Білоруссю. Так вважає аналітик Сергій Гармаш.

"Французи не спростовують вчорашньої заяви глави зовнішньої розвідки Росії про підготовку до відправки в Україну двох тисяч французьких легіонерів.  Тобто, судячи з усього, поява французьких військ у нас - це лише питання часу. Велика ймовірність, що після Парижа аналогічні кроки зроблять Англія і прибалтійські країни", - пише Гармаш.

На його думку, найімовірніший варіант ролі іноземних військ в Україні - це не бойові дії, а розміщення на кордоні з Білоруссю.  

"Незважаючи на таємні домовленості з Лукашенком, васальне становище Мінська змушує нас тримати на кордоні досить потужне (близько 100 тисяч) угруповання, і, якщо цю ділянку закриють контингенти країн НАТО, Київ зможе вивільнити ці сили з білоруського напряму і перекинути їх на схід", - вважає аналітик. 

Він зазначає, що такий варіант не означає участі натовських країн безпосередньо в бойових діях - "адже ми не воюємо з Білоруссю".

"Вони не братимуть участі в боях із росіянами. Але вивільнять значні ресурси з півночі та продемонструють Москві безперспективність її спроб перемогти в Україні", - акцентує Гармаш. 

Аналітик також зазначає, що гарним приводом для розміщення миротворчих контингентів є розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, що директор Служби зовнішньої розвідки РФ Наришкін заявив, що Франція вже готує до відправки на Україну дві тисячі солдатів. 

Як повідомлялося, генерал, начальник генерального штабу французької армії П'єр Шілль заявив, що стратегічна солідарність Франції з союзниками вимагає від неї підготовлених збройних сил, щоб захиститися від агресії та відстояти свої інтереси.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті