Франція передасть військовим України 20 БТР Bastion

Українська армія отримає із Франції 20 колісних БТРів ACMAT Bastion. Про це повідомляють аналітики oryxspioenkop, які відстежують військову допомогу Україні, - пише "Фокус".

"ACMAT Bastion — це французький багатоцільовий бронетранспортер французької компанії ACMAT. Нині виробляють машину дві компанії — Arquus у Франції та AM General у США. Машина заснована на колісному шасі за формулою 4х4. БТР розроблено в 2012 році. За цей час його експлуатували у різних війнах в Африці та на Близькому Сході".

Бронювання машини дозволить захистити екіпаж від куль калібром 7,62 мм та уламків мін.

Основні характеристики Bastion: маса — 12 тонн; кількість пасажирів у десантному відділенні — 8 або 10; екіпаж — 2 особи; основне озброєння — 12,7 або 7,62 мм кулемет із можливістю дистанційного керування; максимальна швидкість — 110 км/год; дальність ходу — 1 400 км.

Також зазначається, що Франція передасть Україні ще 155-мм гаубиці TRF1.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті