Фінляндія не бачить сенсу в переговорах із росією щодо ситуації на кордоні

Фінляндія не має наміру вести переговори з росією щодо ситуації, що складається на кордоні двох країн. Про це газеті Helsingin Sanomat.заявив прем'єр-міністр Петтері Орпо (Petteri Orpo), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд Фінляндії не має наміру вести переговори з Росією про ситуацію на східному кордоні", - сказав він.

Водночас він зазначив: "Ми готові до переговорів на дипломатичному рівні". При цьому фінський прем'єр додав, що з початку агресії РФ проти України "не було жодних політичних дискусій з Росією".

За його словами, "ситуація не зміниться доти, доки не закінчиться" вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, 18 листопада Фінляндія закрила чотири прикордонні пункти пропуску в південно-східній частині країни, мотивуючи це масовим пропуском до фінського кордону з російського боку емігрантів із третіх країн.

22 листопада уряд Фінляндії ухвалив рішення закрити до 23 грудня ще три пункти пропуску, залишивши тільки один, найпівнічніший Рая-Йоосеппі, оскільки приплив прохачів притулку останнім часом не зменшувався.

Із восьми пропускних пунктів працювати залишився тільки найпівнічніший перехід Рая-Йоосеппі.

Водночас начальник фінської прикордонної охорони Маркку Хассінен в інтерв'ю порталу Yle висловив сподівання, що рішення уряду може бути скасовано до Різдва.

Як повідомлялося, Естонія готується до можливого закриття кордону з РФ. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті