Європа не починає інтеграцію українських біженців через невпевненість у термінах закінчення війни - посол ЄС

У Європейському Союзі немає розуміння, чи розпочинати інтеграцію українських біженців через невпевненість у тому, як довго триватиме війна. Про це 3 жовтня в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Немає загальноєвропейської політики щодо того, чи розпочинати інтеграцію українців-біженців. Але я повністю переконаний у тому, що загальний настрій у європейських суспільствах і владі був дуже гостинним до них. Я не перераховуватиму всіх видів допомоги, які українці отримують автоматично", - заявив дипломат.

За його словами, більшість із біженців або навіть вони всі не можуть повернутися до України до закінчення війни. При цьому країні ці люди потрібні.

"Я не думаю, що в будь-якій із країн-членів ЄС є політика швидше інтегрувати цих людей, тому що це потрібно їх ринкам праці. Розуміння вашої ситуації залишається дуже стійким", - додав Маасікас.

Він також наголосив, що початок навчального року 1 вересня став визначальним моментом – оскільки українські матері все одно долучали дітей до українського навчання, хай і з-за кордону. При цьому Маасікас наголосив і на працьовитості біженців з України.

"Скрізь, де є українські біженці (у тому числі й у моїй рідній країні, в Естонії, де вони становлять 4% населення), вони хочуть почати працювати якнайшвидше. Завжди перше покоління мігрантів, як правило, працює на сходинку нижче свого освітнього та кваліфікаційного рівня, на жаль, в основному через мовні та культурні аспекти. Але дуже багато з них знайшли собі роботу", - повідомив посол.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що українські біженці намагаються залишити росію.

За тиждень ще понад 3 тис. українських біженців отримали візи тимчасового захисту в Чехії.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті