Єврокомісія має намір позбавити Угорщину фінансової підтримки

Європейська комісія рекомендує заморозити виділення 7,5 млрд євро для Угорщини у рамках фінансування ЄС. Причиною цього називають проблеми з верховенством права у країні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euronews.

Зазначається, що до 19 листопада Будапешт мав ухвалити 17 реформ, про які влітку угорський уряд домовився з ЄС.

"Незважаючи на те, що низка реформ була проведена або перебуває на стадії реалізації, Угорщина не змогла належним чином реалізувати основні аспекти необхідних 17 заходів щодо виправлення становища, як вона зобов'язалася", - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Виконавчий віце-президент ЄС, комісар Валдіс Домбровскіс заявив, що кошти не надійдуть Угорщині, доки основні етапи реформ не будуть реалізовані належним чином.

Голосування за ухвалення рекомендацій Єврокомісії щодо заморожування виплат Будапешту може відбутися не раніше 6 грудня, коли міністри економіки країн ЄС зберуться у Брюсселі.

Як повідомлялося раніше, Угорщина заблокувала виділення ЄС 18 млрд євро допомоги для України в 2023 році.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті