Естонія відправила ще 11 автобусів з генераторами та енергетичним обладнанням для України

З Естонії до України направили 11 автобусів з генераторами та енергетичним обладнанням - допомогу відправлять до Житомира, Харкова, Бучі та Полтави. Про це інформує у Твіттері посол України в Естонії Мар'яна Беца 9 грудня.

"Ще 11 автобусів з генераторами та енергетичним обладнанням вирушили з Естонії до України. Висловлюємо подяку МЗС Естонії, Мінкульту України та Мінекономіки Естонії за гуманітарні гарантії для допомоги українському народу", - пише Беца. 

Автобуси з генераторами та енергетичним обладнанням прямують до Житомира, Харкова, Бучі та Полтави.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні впоратися з важкою зимою серед навмисних нападів росії на цивільні об’єкти та енергетичну інфраструктуру", - наголосив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

Як раніше повідомлялося, Естонія не в змозі допомагати українським біженцям на тому ж рівні, як раніше, оскільки в країні більше немає житла та роботи.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті