Ердоган: "Карабах - це територія Азербайджану й інший статус у регіоні неприйнятний"

"Карабах - це територія Азербайджану, і всі це розуміють. Будь-який інший статус у регіоні неприйнятний". Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на 78-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку 19 вересня, - повідомляє агентство "Анадолу".

Ердоган підкреслив, що сьогодні з'явилася "історична можливість домогтися миру, стабільності та співпраці в регіоні Південного Кавказу".

"Користуючись цією можливістю, ми ініціювали процес нормалізації відносин із Вірменією. Туреччина від самого початку підтримувала переговорний процес між Азербайджаном і Вірменією. Однак ми бачимо, що Вірменія не змогла адекватно використати цю історичну можливість. Анкара очікує від Єревана виконання даних домовленостей, зокрема, відкриття "Зангезурського коридору". Карабах - це територія Азербайджану, і всі це розуміють. Будь-який інший статус у регіоні неприйнятний", - сказав Ердоган.

За його словами, головною метою має бути забезпечення мирного співіснування всіх, зокрема етнічних вірмен на території Азербайджану. Туреччина підтримує кроки Азербайджану, спрямовані на збереження територіальної цілісності, сказав він.

Як повідомлялося, Азербайджан поставив ультиматум вірменським військовим у Карабасі - вимагає підняти білий прапор.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті