Екс-глава Адміністрації президента України перебуває у важкому стані в приватній клініці Москви - ЗМІ

У Москві (Російська Федерація) до лікарні госпіталізували колишнього главу Адміністрації президента України Андрія Клюєва. Про це повідомило російське видання "РЕН ТВ" з посиланням на власне джерело, - пише Фокус.

"Екс-главу Адміністрації президента України, бізнесмена Андрія Клюєва госпіталізовано в Москві", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зараз Клюєв перебуває у важкому стані в приватній клініці, його під'єднали до апарату ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація).

Із 2010 до 2012 року Андрій Клюєв був першим віце-прем'єр-міністром України, із 2012 до 2014 - секретарем РНБО. 24 січня 2014 року був призначений на посаду глави Адміністрації президента України. 25 лютого 2014 року - подав у відставку. У лютому 2023 року президент України Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства.

Андрія Клюєва підозрюють в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. У березні 2014 року його оголосили в розшук, проте вже у квітні 2019 - його зняли з розшуку Інтерполу.

17 травня 2023 року ВАКС заочно обрав Клюєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його підозрювали в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем'єр-міністру в розмірі понад 195 мільйонів гривень. Гроші були передбачені на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки.

У лютому 2023 року в розслідуванні проєкту "Гроші" йшлося про те, що СБУ викрила ворожий центр із підготовки прихованих агентів впливу Російської Федерації, яких впроваджували у вищі ешелони влади. Їхнє керівництво вели колишні "регіонали" Володимир Сівкович та Андрій Клюєв.

У 2019 році колишній глава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв намагався балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу в Донецькій області. Однак за законом, кандидат у депутати має проживати на території України протягом п'яти останніх років перед балотуванням, тоді як Клюєв із 2014 року перебував за межами країни. У результаті Центральна виборча комісія відмовилася його реєструвати.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті