Екс-глава Адміністрації президента України перебуває у важкому стані в приватній клініці Москви - ЗМІ

У Москві (Російська Федерація) до лікарні госпіталізували колишнього главу Адміністрації президента України Андрія Клюєва. Про це повідомило російське видання "РЕН ТВ" з посиланням на власне джерело, - пише Фокус.

"Екс-главу Адміністрації президента України, бізнесмена Андрія Клюєва госпіталізовано в Москві", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зараз Клюєв перебуває у важкому стані в приватній клініці, його під'єднали до апарату ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація).

Із 2010 до 2012 року Андрій Клюєв був першим віце-прем'єр-міністром України, із 2012 до 2014 - секретарем РНБО. 24 січня 2014 року був призначений на посаду глави Адміністрації президента України. 25 лютого 2014 року - подав у відставку. У лютому 2023 року президент України Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства.

Андрія Клюєва підозрюють в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. У березні 2014 року його оголосили в розшук, проте вже у квітні 2019 - його зняли з розшуку Інтерполу.

17 травня 2023 року ВАКС заочно обрав Клюєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його підозрювали в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств підконтрольних колишньому прем'єр-міністру в розмірі понад 195 мільйонів гривень. Гроші були передбачені на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки.

У лютому 2023 року в розслідуванні проєкту "Гроші" йшлося про те, що СБУ викрила ворожий центр із підготовки прихованих агентів впливу Російської Федерації, яких впроваджували у вищі ешелони влади. Їхнє керівництво вели колишні "регіонали" Володимир Сівкович та Андрій Клюєв.

У 2019 році колишній глава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв намагався балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу в Донецькій області. Однак за законом, кандидат у депутати має проживати на території України протягом п'яти останніх років перед балотуванням, тоді як Клюєв із 2014 року перебував за межами країни. У результаті Центральна виборча комісія відмовилася його реєструвати.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті