Двоє інформаторів з Донеччини, які "зливали" позиції та графіки ротацій ЗСУ, отримали тюремні строки

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще двоє ворожих інформаторів, що розвідували місця базування та періодичність ротацій Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 18 грудня.

"Передусім зловмисники намагались виявити можливі локації комплексів протиповітряної оборони та складів з озброєнням і боєприпасами ЗСУ в районах Краматорська та Слов’янська. Також вони збирали дані про часові інтервали між ротаціями підрозділів українських військ на прифронтовій території області", - зазначили у СБУ.

Повідомляється, що засудженою є підприємиця з Краматорська, яку ФСБ дистанційно залучила до співпраці у червні цього року, та чий родич вже тривалий час працює на підконтрольне росіянам так зване "МДБ ДНР".

Ще одним засудженим є мешканець Торецька, який у "віддаленому режимі" передавав окупантам розвідінформацію про дислокацію Сил оборони на Горлівському напрямку. 

За матеріалами української спецслужби суд призначив ворожій поплічниці 12 років тюрми, а іншому фігуранту – 9 років ув’язнення.

Як повідомлялось раніше, СБУ викрила мережу агентів РФ і затримала її керівника, якій навів ракету на багатоповерхівку в Запоріжжі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті