Думки американських законодавців щодо збільшення допомоги Україні розділилися

Американські законодавці розбігаються в думках щодо збільшення допомоги Україні, пише "Голос Америки Українською" 21 вересня.

"Візит президента Зеленського на Капітолійський пагорб обіцяє бути складним – думки американських законодавців щодо збільшення допомоги розділилися, їх турбує, чи зможе Україна перемогти, чи використовує допомогу відповідально, – йдеться в повідомленні. – Дається взнаки й початок президентських перегонів. Спікер Палати представників Кевін Маккарті напередодні візиту Зеленського заявив, що його більше цікавить, куди пішла вже виділена допомога, і жодних обіцянок про наступну допомогу він не робив: "Зеленський обраний до Конгресу? Він наш президент? Я не думаю, що я маю бути відданий будь-чому. У мене є питання щодо того, де звітність про гроші, які ми вже витратили? Який план перемоги? Я думаю, це те, що американська громадськість хоче знати".

В той же час конгресмен-демократ від штату Нью-Йорк, Пет Раян сподівається, що візит президента України стане приводом для конгресменів та сенаторів продемонструвати підтримку США.

"У Сполучених Штатах Америки ми виступаємо за свободу та демократію та проти авторитаризму. Отже, я буду радий почути президента Зеленського. Ми маємо показати потужну двопартійну підтримку, що ми їх підтримуємо, що ми продовжимо підтримувати їх необхідними ресурсами, що вони повинні виграти цю війну і що ми пишаємося ними", – каже Пет Раян.

Раніше повідомлялось, що у США партія республіканців підтримує Україну, як і демократи, але закликає Байдена виразніше пояснити, у чому тут полягає інтерес США.

У квітні 2023 року Зеленський запевнив Маккарті: Україна готова звітувати за кожен долар американської допомоги.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті