Дуда розкритикував ухвалені на саміті НАТО рішення щодо майбутнього членства України в альянсі

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував у кулуарах зустрічі глав держав і урядів країн НАТО у Вільнюсі рішення щодо майбутнього членства України в НАТО. Про це пише "DW Главное" 12 липня.

 "На мій погляд, цього абсолютно недостатньо, – заявив Дуда. – Я сподіваюся, що через кілька років Україна стане повноправним членом нашого альянсу".

Приєднання України до НАТО, на думку Дуди, зміцнить альянс, а також поліпшить безпеку Польщі. Україна надасть НАТО "випробувані в боях війська", зазначив він. Крім того, це значно розширить територію буферної зони, що відокремлює Польщу та інші країни альянсу від загрози з боку росії, зазначив Дуда.

Водночас президент Польщі зазначив, що назвати конкретну дату вступу України в альянс неможливо, поки не закінчиться війна з Росією.

Раніше повідомлялося, що Зеленський пояснив, як запрошення України до НАТО позначилося б на українському суспільстві.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті