ДТЕК придбала право розробки двох газових площ в Полтавській області

Компанії, які входять в портфель ДТЕК Нафтогаз на відкритому аукціоні придбали право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн. Про це повідовляє сайт ДТЕК.

Зазначається, що ДТЕК заплатить до державного бюджету 1,102 млрд грн за розробку Майорівської площі і 211 млн грн за розробку Бірківсько-Зіньківської площі.

Обидві ділянки мають увійти в загальну модель розробки компанією газових родовищ Полтавського регіону.

"ДТЕК давно вивчала можливість інвестицій в ці ділянки. Загалом вони очікуються на рівні декількох мільярдів гривень. Успішний розвиток родовищ на цих ділянках значно укріпить енергетичну незалежність України", - вважають у компанії.

"Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання забезпечити Україну власним газом та стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС", – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Вказується, що ділянки потребують детального геологічного вивчення для підтвердження їх перспективності та подальшого виходу на промислову розробку.

У повідомленні нагадується, що ДТЕК почав інвестувати в видобуток газу в 2012 році. За 10 років компанія інвестувала в видобуток газу близько 500 млн доларів і змогла збільшити його більш ніж в 4 рази.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті