Дружині ексголови райради від "Партії регіонів", яка шпигувала для ФСБ у Вінницькій області, загрожує довічне ув'язнення - СБУ

СБУ затримала дружину ексрегіонала, агентку ФСБ, яка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію РФ. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 11 березня.

"Фігуранткою виявилась дружина колишнього функціонера "Партії регіонів", який до 2015 року очолював місцеву райраду. За вказівкою російської спецслужби вона намагалась виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність ППО поблизу авіаційних об’єктів", - сказано в повідомленні.

Крім того, зловмисниця цікавилась геолокаціями медзакладів, де лікуються українські захисники, та розвідувала маршрути руху військових ешелонів. У разі отримання інформації агресор планував використати її для підготовки ракетно-дронових ударів по регіону. 

"Також у ході розслідування було встановлено, що фігурантка з анонімного акаунту в "Однокласниках" закликала до підтримки путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну", - пише СБУ.

Зазначається, що саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору ФСБ і була завербована.

Під час обшуків у помешканні затриманої вилучено мобільні телефони та планшет, які використовувала для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує зрадниці, яка готувала ракетний удар по Одесі "в обхід" ППО.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті