Досягнуть успіху: Байден у Японії прокоментував очікування щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ

Президент США Джо Байден під час пресконференції на полях саміту G7 у Японії розповів про свої очікування щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ, - пише NV.

Водночас він не став робити будь-яких прогнозів щодо можливих термінів. Крім того, глава Білого дому також утримався і від оцінки сил і засобів, якими на сьогодні володіє українська армія.

"Я не можу вам сказати чітко, коли це буде. Ви думаєте, я буду вам розповідати про плани щодо наступу?.. Якщо я відповім, то успіху не буде. Але факт у тому, що ми в приватному порядку віч-на-віч говорили із Зеленським… Давайте я так скажу. Ми і наші союзники по НАТО знаємо, скільки вони навчили бригад, який стан цих бригад. І в нас є очікування щодо ймовірності їхнього успіху… Я знаю, але я вам не скажу, оскільки це буде нерозумно з мого боку. Хочу сказати, що надії й очікування такі, що вони (Сили оборони — ред.) досягнуть успіху, і Росія чітко зрозуміє, що у неї будуть втрати», — заявив Байден.

Як приклад він навів Бахмут, де внаслідок продуманої стратегії Генштабу ЗСУ та стійкості українських захисників російська армія зазнала просто колосальних втрат.

«Правда в тому, що понад 100 тисяч росіяни втратили у Бахмуті… Це компенсувати дуже важко. Це спустошене місто, там мало що залишилося», — зазначив американський лідер.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден в рамках саміту "Великої сімки" в Хіросімі заявив, що росія може завершити війну в Україні сьогодні, "вивівши свої війська до міжнародно визнаних кордонів".

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті