До Авдіївки призупинили постачання гумдопомоги через загострення на фронті

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто призупинено, але резервів вистачить на три місяці. Про це Українському радіо повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш. 

"Ми поки що припинили ввезення гуманітарної допомоги в місто, тому що небезпечна дорога, 22 кілометри до Авдіївки постійно під обстрілами. Втім, у місті накопичено резервів. Ми від початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення орієнтовно на 2-2,5 місяці. У зв'язку з тим, що люди їдуть потрошку з міста, то тих резервів, які є в місті, орієнтовно вистачить на 3 місяці. Це і продукти харчування, і гігієна, є певний запас води", - зазначив він.

Також, за його словами, "є декілька локацій зі свердловинами, ми запускаємо в певний час генератори, щоб піднімати цю воду, люди приходять та її набирають".

Як зазначив Барабаш, якщо буде так, як три останніх дні, то найближчим часом, якщо не станеться нової хвилі загострення, знову завозитимуть гуманітарну допомогу, бо вона накопичується на спокійніших територіях.

Нагадаємо, раніше Барабаш заявив про очікуване загострення боїв за Авдіївку найближчими днями. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті