До Авдіївки призупинили постачання гумдопомоги через загострення на фронті

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто призупинено, але резервів вистачить на три місяці. Про це Українському радіо повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш. 

"Ми поки що припинили ввезення гуманітарної допомоги в місто, тому що небезпечна дорога, 22 кілометри до Авдіївки постійно під обстрілами. Втім, у місті накопичено резервів. Ми від початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення орієнтовно на 2-2,5 місяці. У зв'язку з тим, що люди їдуть потрошку з міста, то тих резервів, які є в місті, орієнтовно вистачить на 3 місяці. Це і продукти харчування, і гігієна, є певний запас води", - зазначив він.

Також, за його словами, "є декілька локацій зі свердловинами, ми запускаємо в певний час генератори, щоб піднімати цю воду, люди приходять та її набирають".

Як зазначив Барабаш, якщо буде так, як три останніх дні, то найближчим часом, якщо не станеться нової хвилі загострення, знову завозитимуть гуманітарну допомогу, бо вона накопичується на спокійніших територіях.

Нагадаємо, раніше Барабаш заявив про очікуване загострення боїв за Авдіївку найближчими днями. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті