До 8 років тюрми засуджено начальницю управління окупаційної "адміністрації Станично-Луганського району" Ганну Куліш

За матеріалами СБУ до 8 років тюрми засуджено начальницю управління окупаційної "адміністрації Станично-Луганського району". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк 11 листопада. 

"Зловмисницею є екскерівниця відділу соціального забезпечення Станично-Луганської ВЦА, а нині – начальниця так зв. "управления труда и социальной защиты населения администрации Станично-Луганского района ЛНР" Ганна Куліш. Слідством встановлено, що у середині березня 2022 року чиновниця добровільно перейшла на бік ворога та обійняла посаду в окупаційному органі влади. Своїх колишніх колег вона також намагалася переконати у необхідності співпраці з рашистами", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що правопорушниця очолює структурний підрозділ органу окупаційної влади, впроваджуючи в роботу "передовий досвід" країни-агресора, сприяє загарбникам в утвердженні окупаційного режиму та "інтеграції" захоплених території до РФ.

Суд визнав її винною в колабораційній діяльності та призначив  покарання - 8 років позбавлення волі з позбавленням права протягом 15 років обіймати будь-які посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги, та з конфіскацією усього майна. Оскільки колаборантка переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, до неї застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. 

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати її затримання. Наразі зловмисниця перебуває у розшуку.

Раніше повідомлялось, що коригувальницю, яка наводила російські ракети на "зерновий коридор", затримали на Одещині.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті