Для зберігання трупів ліквідованих окупантів будують масштабні комплекси у Курську й Ростові на мільярди рублів – ГУР

З метою сортування, аналізу й зберігання трупів ліквідованих російських військових будуються масштабні комплекси у Курську й Ростові-на-Дону. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України 31 травня.

"У Курську та Ростові-на-Дону росіяни будують масштабні комплекси для сортування, аналізу й зберігання трупів ліквідованого на війні проти України особового складу, – сказано в повідомленні. – Площа кожного об’єкта понад 4000 квадратних метрів".

 Зазначається, що до комплексів будуть входити:

- пункти для проведення слідчих дій та досліджень над тілами;

- рефрижераторні з холодильними камерами на 1000 місць;

- склади з трунами та іншим похоронними декораціями;

- скорботна зала.

Підкреслюється, що закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську – понад 800 мільйонів рублів.

Вартість рефрижераторного обладнання оцінюється у понад мільярд рублів для кожного комплексу.  

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що терористична росія уже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України, – йдеться в повідомленні. – Будівництво вказаних комплексів на території Московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих".

ГУР МО України нагадує, що кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів,  має можливість здатись в полон.

"В іншому випадку, його чекає холодильник на одній із сортувальних баз для трупів у росії", – пише відомство.

Раніше повідомлялось, що в окупованій Брянці на Луганщині на новому кладовищі побільшало свіжих могил російських військових з 4 ОМСБР.

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті