Для зберігання трупів ліквідованих окупантів будують масштабні комплекси у Курську й Ростові на мільярди рублів – ГУР

З метою сортування, аналізу й зберігання трупів ліквідованих російських військових будуються масштабні комплекси у Курську й Ростові-на-Дону. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України 31 травня.

"У Курську та Ростові-на-Дону росіяни будують масштабні комплекси для сортування, аналізу й зберігання трупів ліквідованого на війні проти України особового складу, – сказано в повідомленні. – Площа кожного об’єкта понад 4000 квадратних метрів".

 Зазначається, що до комплексів будуть входити:

- пункти для проведення слідчих дій та досліджень над тілами;

- рефрижераторні з холодильними камерами на 1000 місць;

- склади з трунами та іншим похоронними декораціями;

- скорботна зала.

Підкреслюється, що закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську – понад 800 мільйонів рублів.

Вартість рефрижераторного обладнання оцінюється у понад мільярд рублів для кожного комплексу.  

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що терористична росія уже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України, – йдеться в повідомленні. – Будівництво вказаних комплексів на території Московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих".

ГУР МО України нагадує, що кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів,  має можливість здатись в полон.

"В іншому випадку, його чекає холодильник на одній із сортувальних баз для трупів у росії", – пише відомство.

Раніше повідомлялось, що в окупованій Брянці на Луганщині на новому кладовищі побільшало свіжих могил російських військових з 4 ОМСБР.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті