Для військових створили порадник щодо використання мобільного зв’язку

Командуванням Сил територіальної оборони ЗСУ створено порадник щодо використання мобільного зв’язку військовими, - повідомляє Мілітарний.

У пораднику зібрана інформація, що дозволяє зрозуміти, як працює стільниковий (мобільний) зв’язок та рекомендації, як користуватися ним безпечно.

Стандарти мобільного зв’язку не передбачають використання його в умовах війни, тому стільниковий зв’язок має чимало вразливостей (наприклад, властивість телефону постійно «шукати мережу» та реєструватись у ній).

Росіяни це використовують для збору даних про всі мобільні пристрої, що потрапляють у зону досяжності їхніх технічних засобів радіоелектронної розвідки (РЕР).

"За результатами проведення такої розвідки ворог має можливість визначати скупчення військ для завдання ракетних чи артилерійських ударів. Також окупанти можуть аналізувати зібрані дані та отримати набір ідентифікаторів мобільних пристроїв з прив’язкою до місць його виявлення", - йдеться у повідомленні.

Про те, як працює стільниковий (мобільний) зв’язок та рекомендації, як користуватись ним безпечно — читайте у пораднику «Мобільний зв’язок у ЗСУ. Міф та реальність», створеному Командуванням Сил територіальної оборони ЗСУ: https://cutt.ly/dwI5Qpvt

Порадник опублікований на інформаційному ресурсі управління підготовки (G7) штабу Командування Сил ТрО ЗСУ та доступний для завантаження.

На сайті https://sprotyvg7.com.ua/ також є інші навчальні матеріали з військової справи, які будуть корисні як чинним військовослужбовцям, так і тим, хто лише готується ставати воїном.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті