"Для України зараз найбільш реалістична стратегія - повернути Херсон та азовські порти" - Фукуяма

Найбільш реалістична стратегія на даний момент для України - "зосередитись на півдні країни, знову відкрити доступ до Чорного моря, повернувши Херсон та порти на Азовському морі". Про це в інтерв'ю DW заявив всесвітньо відомий американський філософ та політолог Френсіс Фукуяма.

"Це важливіше за Донбас. Я думаю, що повернення Донбасу буде досить важко здійснити в найближчі кілька місяців", - вважає філософ.

"Але до кінця літа ми можемо побачити реальний прогрес на півдні. Для України це дуже, дуже важливо – відновити доступ до чорноморських портів, щоб відновити експорт усіх своїх сільськогосподарських товарів, розірвати російську блокаду Одеси. Я собі це так уявляю, що саме на цьому вони збираються зосередитися. Вони вже почали наступ у районі Херсона і досягли там деякого прогресу", - зазначив Фукуяма.

"Якщо, скажімо, до вересня чи жовтня вони справді звільнять цей район, то це закладе передумови для початку серйозних переговорів про припинення вогню. Але я не думаю, що українці зможуть домогтися їх до того, як відкриють доступ до зовнішнього світу Чорним морем", - вважає філософ.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті