Девід Кемерон: США витратили 10% оборонного бюджету, щоб знищити 50% російського озброєння

США витратили 10% оборонного бюджету, щоб знищити 50% російського озброєння. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час виступу на "Українському сніданку" у Давосі 18 січня, пише "Дзеркало тижня".

"Американським колегам я вже казав: ви потратили 10% оборонного бюджету, що дозволило знищити 50% російського озброєння без жодного втраченого американського життя. Це просто чудовий результат", - сказав Кемерон.

Він назвав війну в Україні викликом перед усім сучасним поколінням і нагадав, що економічний потенціал партнерів України у 25 разів перевищує економіку країни-агресора.

"Дуже важливо розпорядитися цими ресурсами правильно, і це дозволить довести ситуацію до логічного завершення", - сказав очільник МЗС Британії.

Кемерон також наголосив, що пакети підтримки для України від ЄС та США є ключовими, якщо порівнювати їх з допомогою від Британії. У своїй промові він зауважив, що російському диктатору путіну слід показати, що Захід не втомився і пересилити Захід не вдасться.

Раніше повідомлялось, що перше засідання Ради НАТО-Україна відбулося без участі Залужного.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті