Держбанк Індії припинив проводити платежі за російську нафту дорожчу за 60 доларів - Reuters

Індійський державний банк "Bank of Baroda" припинив проводити розрахунки за російську нафту, що перевищує межу в 60 доларів за барель. Про це 4 квітня повідомляє Reuters.

"Bank of Baroda вкрай обережний у розрахунках за російську нафту, куплену вище граничної ціни. Вони відмовили нам у врегулюванні платежів за барелі, вищі за стелю", - наводить видання слова одного з джерел.

Також повідомляється, що низка індійських нафтопереробників сплачували за російську нафту в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів за ціною, яка перевищила 60 доларів за барель. Здебільшого ці виплати отримували трейдери з Дубая.

У результаті минулого місяця державний кредитор повідомив нафтопереробним підприємствам, що не здійснюватиме оплату за російські барелі, куплені за ціною, вищою за граничну. Про це агентству повідомили три джерела.

Таке рішення зроблено на тлі того, що ціни на російську малосірчисту нафту, таку як Sokol і ESPO Blend, яка в останні тижні продавалася за ціною близько 60 доларів за барель, можуть перевищити цінову стелю. Це буде пов'язано із загальним різким стрибком світових цін на нафту, викликаного недільним рішенням ОПЕК+ скоротити видобуток.

Джерела повідомляють, що проблеми з розрахунками за російську нафту можуть підштовхнути продавців до прийняття платежів у рупіях, принаймні, за барель, що перевищує граничну ціну.

"Ми не припиняли і не скорочували закупівлі російської нафти після рішення Bank of Baroda... Ми розглянемо можливість використання рупій для оплати нафти, закупленої вище граничної ціни", - сказало інше джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Індія вирішила дотримуватися західних санкцій проти росії щодо ціни на нафту.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті