В енергосистемі значний дефіцит генерації, українцям треба бути ощадливими – Yasno

Найближчими вихідними в енергосистемі України збережеться значний дефіцит генерації, споживачам доведеться бути ощадливішими. Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у Фейсбук.

"На вихідні зазвичай ліміти споживання більші. Проте в системі зараз значний дефіцит. Так, у Києві на суботу колеги мають обмеження від Укренерго у 962 МВт вдень та 661 МВт вночі. Для Дніпропетровської області маємо 1165 МВт на день та 1205 МВТ - на ніч. Говорячи про дефіцит, зараз маю на увазі саме генерацію. Колеги говорять, що нині енергосистемі для повноцінної роботи не вистачає близько 5 ГВт вдень і 3 ГВт вночі. Для порівняння - одна квартира у середньому споживає 6-8 КВт на добу", - зазначив Коваленко.

Він пояснив, що для зменшення дефіциту теоретично існують кілька варіантів – ремонти пошкоджених потужностей (що далі – то складніше ремонтувати), повернення енергооб'єктів з тимчасово окупованих територій та імпорт електроенергії.

"Що можна зробити зараз? Бути ощадливими. Статистика показує, що наше споживання за грудень 2022 року майже не відрізняється від показників грудня 2021 року", – написав Коваленко.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті