США поки не бачать ознак підготовки РФ до ядерного удару

Офіційний представник Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що у Вашингтоні поки що не бачать ознак підготовки росією ядерного удару. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У повідомленні нагадується, що оголошуючи про мобілізацію в росії, путін пригрозив використати для захисту території країни всі наявні кошти, що на Заході однозначно розцінили як загрозу застосування ядерної зброї. На думку аналітиків, якщо москва все ж таки зважиться на такий крок, вона не відразу задіятиме стратегічні боєголовки, а обмежиться тактичною ядерною зброєю – зарядами невеликої потужності.

Президент США Джо Байден неодноразово попереджав, що подібні дії матимуть катастрофічні наслідки як для всього світу, так і для самої росії.

Проте на прес-конференції 4 жовтня Жан-П'єр сказала, що москва поки що не веде підготовку до ядерного удару.

"Ми дуже серйозно ставимося до питання ядерних озброєнь і брязкання такою ядерною зброєю, - заявила журналістам Жан-П'єр. - Але при цьому я хочу зазначити, що ми поки що не бачили причин переглядати нашу стратегічну ядерну позицію, тому що у нас немає жодних вказівок на те, що Росія, напевно, готується застосувати ядерну зброю".

Як повідомлялося, екс-директор ЦРУ вважає, що США знищать російські війська в Україні, якщо путін застосує ядерну зброю.

Для громадян України вже підготовлено рекомендації на випадок аварії на АЕС, застосування ядерної зброї чи брудної бомби.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті