Через застосунок єОселя відтепер можна купити приватні будинки, таунхауси і дуплекси за пільговою іпотекою

Відтепер через застосунок єОселя, окрім квартир, можна купити приватні будинки, таунхауси і дуплекси за пільговою іпотекою. Про це пише Телеграм-канал "Уряд online" 30 січня.

"Відтепер за пільговою іпотекою можна купити не тільки квартири, а й приватні будинки, таунхауси і дуплекси", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що вимоги по даті введення в експлуатацію будинків такі ж, як і для квартир:

  • представникам окремих професій (військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики та науковці) під 3% та ветеранам під 7% - доступні приватні будинки до 10 років в Києві та обласних центрах, без обмежень в інших населених пунктах;
  • ВПО та іншим українцям під 7% - доступні приватні будинки до 3 років, незалежно від населеного пункту.

Крім того, розширено можливості для ветеранів війни, учасників бойових дій, людей з інвалідністю через війну та членів їхніх сімей. Вони зможуть купити квартиру в Києві та обласних центрах, якщо багатоквартирному будинку не більш ніж 10 років. Раніше було обмеження до трьох років.

Раніше повідомлялось, що в Україні провели перший обмін сертифіката єВідновлення на нове житло: родина з Гостомеля придбає нову оселю.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті