Через війну в Україні зросте тяжкість захворювань, збільшиться захворюваність на деякі інфекційні хвороби - ВООЗ

Через війну в Україні зросте тяжкість перебігу захворювань, збільшиться захворюваність на деякі інфекційні хвороби. Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні (ВООЗ) Ярно Хабіхт в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Одне з явищ, яке ми побачимо, - це збільшення тяжкості захворювань. Нам також необхідна підтримка в разі хронічних і неінфекційних захворювань. Щодня триває війна. Це ставить під загрозу дедалі більше цивільних осіб", - сказав Ярно Хабіхт.

Він також зазначив, що в деяких регіонах країни слід розглянути ризики конкретних захворювань, зокрема сказу, холери, поліомієліту, кору та дифтерії.

"Загалом ми маємо бути готові до різних інфекційних захворювань, але вони також відрізнятимуться в різних областях", - сказав він.

Хабіхт також нагадав, що в Україні "10 мільйонів людей потребують підтримки у сфері психічного здоров'я".

"Це проблема не тільки сьогодення, це також проблема майбутніх поколінь", - сказав він.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті