Через похолодання в енергосистемі України виник дефіцит - Укренерго

Сьогодні похолодання збільшило споживання - це призвело до виникнення дефіциту в енергосистемі. З 11 до 19:00 для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі. Про це повідомляє "Укренерго".

У компанії наголосили, що в енергосистемі склалась важка ситуація — споживання через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%.

"Це еквівалентно роботі 2 додаткових блоків ТЕС. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні", — йдеться у повідомленні.

Споживання електроенергіїВ Укренерго зазначили, що 7 грудня температура нижча за прогнозовану.

"Диспетчерський центр "Укренерго" вже зранку бачить, що споживання суттєво перевищило прогнозний рівень. Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію", — йдеться у повідомленні.

Вчора, 6 грудня, середньодобова температура була на 0,6°C вище, ніж позавчора, 5 грудня. Добовий максимум споживання вчора був вранці, його показник був на 0,6% нижче, ніж 5 грудня.

"Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Укренерго змушене сьогодні залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Словаччини, Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 700 МВт", — зазначили у компанії.

Водночас в Укренерго наголосили, що ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Експорт електроенергії сьогодні відсутній. Імпорт здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 1122 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 323 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" заявили, що ситуація в енергосистемі України є доволі складною, можливий дефіцит в енергосистемі. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті