Через обстріли частково без світла і газу залишилися споживачі в 7 областях - Міненерго

Через російські обстріли частково без світла і газопостачання на ранок 13 березня залишаються абоненти в семи областях. Про це повідомило у Телеграм Міністерство енергетики.

Як повідомляється, без світла через бойові дії залишаються, зокрема, понад 50,5 тис. споживачів у 89 населених пунктах Донецької області, 7,5 тис. споживачів у 76 населених пунктах Сумської області, 18,1 тис. споживачів у Харківській області, 25,8 тис. абонентів у 45 населених пунктах Херсонської області, 1,5 тис. споживачів у 26 населених пунктах Чернігівської області. У Херсоні за минулу добу після обстрілу відключено 150 споживачів електроенергії, а загалом по місту без напруги - 3160 споживачів.

У Дніпропетровській області через бойові дії відключено одну з підстанцій і знеструмлено юридичного споживача.

Через технологічне порушення знеструмлено майже 3 тисячі споживачів в Одеській області.

Загалом за даними НЕК "Укренерго", через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 399 населених пунктів в Україні (вчора 386).

Водночас, як зазначає Міненерго, за добу енергетики відновили електропостачання понад 13 тис. споживачів, зокрема, для 6839 споживачів у 8 населених пунктах Донецької області.

Ремонтні бригади також усунули наслідки технологічних порушень в електромережах і відновили енергопостачання для понад 2 тис. абонентів у Запоріжжі та області, зокрема на прифронтових територіях.

Тривають відновлювальні роботи в Хмельницькій області, де через несприятливі метеоумови залишаються відключеними понад 2,4 тис. споживачів у 10 населених пунктах.

Щодо газопостачання, його припинено в одному з населених пунктів Києво-Святошинського району через витік газу на сталевому газопроводі - без ресурсу 135 споживачів приватного сектору, 105 споживачів багатоквартирного будинку та промислове підприємство.

У Києві з технологічних причин припинено газопостачання 111 споживачів (6 багатоквартирних будинків і 8 приватних будинків).

У Сумах тривають роботи з відновлення теплопостачання 16 будинків, яке було припинено через удар "шахедами". Також унаслідок обстрілу від газопостачання відключено 128 споживачів.

У Чернівцях виявлено численні витоки газу на внутрішньобудинковому газопроводі низького тиску, припинено газопостачання 125 споживачам.

В одному з населених пунктів Чернігівської області внаслідок бойових дій пошкоджено підземний сталевий газопровід середнього тиску. Призупинено газопостачання 96 споживачам. Доступ до місця пошкодження відсутній через повторні обстріли.

Як повідомлялося, через російські удари припинила роботу одна з теплоелектростанцій на Дніпропетровщині. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті