Колишнього голову Нацбанку Шевченка оголошено в розшук, на його майно накладено арешт (ФОТО)

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук ексголову Нацбанку Кирила Шевченка. Про це повідомило відомство на своїй сторінці у Facebook 24 жовтня.

"НАБУ розшукує трьох посадовців АБ "Укргазбанк", причетних до розкрадання понад 200 млн грн, – сказано в повідомленні. – Йдеться про ексголову правління "Укргазбанку" (Кирила Шевченка. – "ОстроВ"), одного з заступників "Укргазбанку" та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови".

Уточнюється, що про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме.

"Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук", – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно ексголови Національного банку України Кирила Шевченка, якого підозрюють у розкраданнях грошових коштів державного "Укргазбанку". Про це повідомили джерела у правоохоронних органах, пишуть "Українські Новини" 24 жовтня.

"На його майно накладено арешт", – сказано в повідомленні співрозмовник. Майно Шевченка арештовано за рішенням суду. Запобіжний захід Шевченку поки не обирався.

"Співрозмовник не уточнив, про яке арештоване майно йде мова", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що колишньому голові Національного банку України Кирилу Шевченку, який підозрюється у розкраданнях коштів "Укргазбанку", загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що керівник Національного Банка України Кирило Шевченко офіційно повідомив, що уходить у відставку "в силу причин, пов'язаних зі здоров’ям".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті