Британські урядовці в приватному порядку закликали Німеччину передати Україні ракети Taurus й запропонували варіант - Bloomberg

Члени британського уряду у приватному порядку закликали уряд Німеччини передати Україні ракети Taurus. Про це з посиланням на власні джерела в уряді Великої Британії повідомляє американська інформагенція Bloomberg 1 березня.

"Уряд Великої Британії в приватному порядку закликав Німеччину надати уряду в Києві ракети Taurus великої дальності, оскільки Лондон висловив роздратування щодо коментарів канцлера Німеччини Олафа Шольца з приводу британської активності в Україні", - йдеться в повідомленні.

Посилаючись на осіб, знайомих із цим питанням, Bloomberg пише, що "високопоставлені британські міністри та офіційні особи неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україна гостро потребує ракет Taurus". 

Зазначається, що Велика Британія запропонувала варіанти розв'язання проблеми, у тому числі такий: угода з обміну, згідно з якою Велика Британія поставить Києву більше своїх власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнить запаси Великої Британії запасними ракетами великої дальності.

Раніше повідомлялось, що Британія не допомогає ЗСУ у наведенні ракет Storm Shadow, про що заявляв Шольц.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті