Іран через Каспійське море суттєво наростив постачання російським окупантам безпілотників-камікадзе

Росія, ймовірно, перейшла від отримання невеликих партій іранських безпілотників повітряним транспортом до більших поставок на суднах з Ірану через Каспійське море. Про це йдеться у звіті розвідки Британії, опублікованому у Твіттері 13 червня.

Відомство встановило, що останніми місяцями РФ працювала над забезпеченням довгострокових поставок великих обсягів іранських БпЛА.

За даними британської розвідки, йдеться про "міжнародний транзитний коридор Північ-Південь", який набув набагато більшого значення після вторгнення. Він дає змогу росії отримати доступ до азіатських ринків, зокрема до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш уразливі для міжнародних санкцій.

"Росія також намагається налагодити власне виробництво БпЛА, майже напевно за допомогою Ірану. Росія, найімовірніше, інвестує в дрони, тому що вони забезпечують їй відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

У відомстві нагадали, що постачання Іраном РФ безпілотників серії "Mohajer" і "Shahed" є порушенням резолюції 2231 Ради Безпеки ООН.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті