Британія передасть Україні дрони, здатні евакуювати поранених

Британське Міністерство оборони продемонструвало евакуацію військового за допомогою квадрокоптера Malloy. Саме ці дрони ввійшли до пакета допомоги Україні від Великої Британії. Про це повідомляє британське міністерство у Facebook 22 липня.

"Безпілотні літальні апарати, такі як дрони Malloy, що експлуатуються британською армією, можуть переміщувати техніку, зброю і навіть поранених з лінії фронту, і є частиною нашого поточного пакету допомоги Україні", -йдеться в повідомленні. 

На відео видно, як безпілотник у спеціальній підвісній люльці переносить пораненого військового і приземляється у зазначеному місці, де на нього чекають побратими.

Дрони Malloy виготовляє компанія Malloy Aeronautics. Ці безпілотники мають три моделі - T150, T400 та T80. На відео Міноборони Британії показана робота дрона T400. Ця модель здатна підіймати 180 кг за будь-якої погоди та доставляти вантаж у будь-яку вказану точку.

Дрон має знімні батареї для заряджання, тому не потрібно чекати годинами, поки він підзарядиться. Також модель T400 має резервну систему авіоніки, приводу та акумулятора, що дозволяє вам зосередитися на завданні, а не на транспортному засобі.

До того ж дрон має вертикальний злет, дальність польоту до 70 км і 35 хвилин може працювати в автономному режимі.

Нагадаємо, Міноборони показали роботу дронів-розвідників для пошуку мін, які надала Данія. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті