Боррель пропонує ЄС запровадити санкції щодо понад 120 людей і компаній через війну проти України

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель разом із Європейською комісією подав свої пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти Росії. Про це повідомила пресслужба дипломатичної служби ЄС 15 листопада, - пише Радіо Свобода.

«(Боррель – ред.) пропонує запровадити санкції проти понад 120 додаткових фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться в повідомленні.

Пропозиції Борреля та Єврокомісії, зокрема, стосуються представників російського військового командування, оборони та ІТ-сектору.

«Запропоновані заходи спрямовані проти тих, хто організував нещодавні незаконні так звані «вибори» на територіях України, які тимчасово окупувала Росія, осіб, відповідальних за примусове «перевиховання» українських дітей, а також осіб, які поширюють дезінформацію та пропаганду на підтримку Загарбницька війна Росії проти України», – додає пресслужба дипломатичної служби.

Раніше в розпорядження видання потрапив проєкт 12-го пакету санкцій, який підготували в Єврокомісії. Згідно з чернеткою, до нового санкційного пакету увійде заборона на імпорт (прямий або непрямий) алмазів із росії.

Стосується це сировини як російського походження (зокрема й тієї, що оброблялася в третіх країнах), так і експортованої з РФ чи тієї, що прямувала транзитом. Обмеження поширюється на готові ювелірні вироби з діамантами.

Перед цим Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель анонсував презентацію пропозицій нового санкційного пакету на 15 листопада, частково розкривши, що стане його частиною: нові персональні списки, більше експортних обмежень і алмази.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті