Бомбосховища, судова система та шлях до ЄС: Зеленський провів засідання РНБО

Президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому обговорювали питання бомбосховищ, судової системи та євроінтеграції. Про це 23 червня в соцмережах повідомив глава держави.

"Провів засідання РНБО. Три питання порядку денного. Найголовніше: сьогодні розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах і містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно. Висновки невтішні. Майже по всій країні. Особливо цинічна і ганебна ситуація в тих містах, які володіють значним фінансовим ресурсом, але, на жаль, інші пріоритети. Кадрові рішення будуть", - заявив Зеленський.

Зокрема, стало відомо, що чверть бомбосховищ по всій Україні та третина безпосередньо в Києві непридатні до використання. У зв'язку з цим було ухвалено рішення притягнути відповідальних до відповідальності, а всі захисні споруди необхідно привести в належний стан.

Другим питанням на засіданні став стан судової системи. Зокрема, обговорювалася судова реформа в тісній співпраці з ЄС. Також планується посилити відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовується механізм захисту в судах іноземних і внутрішніх інвестицій.

Нарешті, серед тем було й питання євроінтеграції. На засіданні виступали голова СБУ Василь Малюк, глава МВС Ігор Клименко та міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що на засіданні РНБО можливі кадрові рішення через закриті укриття.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті