Болгарія передасть ЗСУ несправні ракети С-300, використання яких болгарською армією "створило б серйозну загрозу для військовослужбовців"

Комітет із питань оборони Національної асамблеї Болгарії підтримав рішення про надання Україні непридатних для експлуатації ракет для комплексів С-300. Про це повідомило Болгарське інформаційне агенство 26 вересня.

"Болгарія не має необхідного потенціалу для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їхнє використання нашою армією створило б серйозний ризик для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливості поставити на озброєння такі несправні боєприпаси", – сказано у зверненні тих, хто ініціював передавання ракет.

За словами болгарських депутатів, українська сторона заявила, що має можливості поставити на озброєння такі несправні боєприпаси і зможе посилити ними свою ППО.

Зазначається, що під час дебатів деякі болгарські депутати стверджували, таке рішення становить загрозу національній безпеці, і вимагали відставки міністра оборони.

Міністр обоорони Болгарії Тодор Тагарєв пояснив, що пропозиція про надання додаткової військової допомоги Україні не передбачає будь-яких ракетних комплексів ППО. Він уточнив, що Болгарія надасть Україні лише ракети, які не може сама поремонтувати.

"Нам краще не зберігати несправні ракети ЗРК, тому що це небезпечно і може загрожувати життю особового складу", - зазначив главком оборони адмірал Еміль Ефтімов.

Уточнюється, що водночас передбачається передавання Болгарією Україні надлишкових набоїв калібру 5,56 із запасів МВС.

Раніше повідомлялось, що думки американських законодавців щодо збільшення допомоги Україні розділилися.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті