"Бо цього не хоче Росія!" - український омбудсман пояснив, чому давно не відбувалось обмінів військовополонених

Обміни військововолонених між Україною та росією припинились через небажання РФ повертати своїх військових. Про це повідомив Уповноважений ВР України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму телеграм-каналі 30 листопада.

"Обміни не відбуваються, бо цього не хоче Росія! Всі ініціативи, бажання та дії України щодо повернення своїх захисників із полону наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян", - зазначив Лубінець.

Він зауважив, що чимало російських полонених писали заяви на те, що хочуть повернутися, однак їх ніхто з російської сторони не хоче забирати.

Також омбудсман зазначив, що відсутність обмінів може бути частиною кампанії "Майдан 3", націленої на зміщення акцентів українців із російської загрози на розпалювання ворожнечі та загострення розбіжностей в Україні, про яку раніше завяли у ГУР.

"Тож і відсутність обмінів стала елементом російської операції, аби рідні захисників вважали, що українська влада нічого не робить для повернення воїнів", - підкреслив Лубінець.

Як повідомлялось раніше, РФ не хоче бачити своїх військових удома, а Україна готова обміняти "всіх на всіх".

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті