Білий дім про постачання Києву F-16: "Ми підійшли до моменту, коли час подивитися в майбутнє"

Політика США в питанні постачання озброєнь Україні не змінилася, а рішення Білого дому підтримати "коаліцію винищувачів" відповідає розвитку військової ситуації. Про це заявив журналістам радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у суботу, 20 травня, - повідомляє DW.

"Нічого не змінилося. Наш підхід до надання Україні зброї, допомоги та навчання відповідає розвитку війни", - відповів Салліван на запитання журналістів, які нагадали, що в лютому президент Джо Байден говорив про відсутність необхідності передавати Києву винищувачі F-16.

"У лютому президент мав на увазі, що ми сконцентровані на наданні Україні всього, що їй необхідно для проведення успішного контрнаступу. Це був мікс із різних типів озброєння. F-16 не входили в цей мікс", - підкреслив Салліван.

"Тепер, коли ми поставили все, що обіцяли поставити, ми підійшли до моменту, коли настав час подивитися в майбутнє і зрозуміти, що Україні знадобиться у складі майбутніх сил для захисту від російської агресії", - пояснив Салліван, який не став коментувати, скільки часу триватиме підготовка українських пілотів і коли може бути ухвалене конкретне рішення про постачання літаків Києву.

Напередодні стало відомо, що Вашингтон підтримає плани з підготовки українських пілотів на винищувачах F-16 американського виробництва. За даними ЗМІ, процес навчання відбуватиметься в Європі, розпочнеться, ймовірно, найближчими тижнями і триватиме кілька місяців.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті