Бійця зі Старобільського району, 23-річного Владислава Євдунова поховали в Черкаській області

Військовослужбовця ЗСУ зі Старобільського району Луганської області, який помер від поранень, поховали на Черкащині. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 29 січня.  

"Бійця з Луганщини Владислава Євдунова поховали на Черкащині", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Владислав народився у селі Чмирівка Старобільського району. Після закінчення університету вступив до лав ЗСУ на строкову службу, яку проходив у 36-й бригаді морської піхоти Бердянська. Навесні 2020-го склав клятву морського піхотинця, отримавши іменний берет. 1 квітня 2022 року пішов добровольцем захищати рідну країну у складі окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького. 

Нагороджений почесним нагрудним знаком "Сталевий хрест" від головнокомандувача ЗСУ. А згодом - нагрудним знаком "Золотий Хрест". До 9 січня 2023 року брав участь у боях у складі штурмової роти на Бахмутсько-Соледарському напрямку. 

Зазначається, що Владислав помер 23 січня в госпіталі внаслідок отриманого поранення. Йому було 23 роки. 

Раніше повідомлялось, що із захисником з Рубіжного Анатолієм Аркатовим попрощались у Тернополі.

Також повідомлялось, що Луганщина попрощалась із 21-річним молодшим сержантом Вадимом Клішо; й після важких поранень, отриманих на Херсонщині, помер 24-річний воїн із Рубіжного Назарій Лукін.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті