Бійці ЗСУ взяли в полон співробітника ФСБ, який командував заградзагоном

Українські військові взяли в полон співробітника ФСБ РФ, який командував загородзагоном. Про це 12 червня повідомили у Службі безпеки України.

"На допиті військових контррозвідників Служби безпеки України опинилися одночасно два російських полонених. Один із них - кулеметник окремої роти комендатури ФСБ, який очолював загороджувальний загін", - повідомили у спецслужбі.

Під час допиту цей полонений підтвердив, що його підрозділ відкривав вогонь по російських солдатах, не даючи їм відступити.

"Про свої військові обов'язки ФСБшник розповідає коротко: "Стояли на другій лінії і не давали відступати "штурму Z". Наказ був при їхньому відступі бити на ураження", - уточнили в СБУ.

Другим же полоненим виявився якраз один із бійців "штурму Z". Зі страху перед розстрілом він і здався в полон наших воїнів.

"Після прибуття туди, нічого не пояснивши, нас сунули в посадку і сказали ховатися просто від "пташок". Це квадрокоптери. У разі втечі нам сказали, що ззаду стоять загородзагони... Розстрілюють усіх, хто буде тікати", - додав окупант.

Нагадаємо, що про розгортання загородзагонів у російських військах повідомлялося минулої осені.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті