Безпілотники в Москві впали біля "цілком секретних об'єктів" - ЗМІ

Безпілотники в Москві вночі 24 липня впали біля "цілком секретних об'єктів". Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на західних експертів, які публікують перші оцінки атаки дронів на Москву.

На думку фахівців, один із безпілотників упав біля комплексу міністерства оборони РФ і, можливо, трохи пошкодив одну з його будівель.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики, що базується у США, Роб Лі пише у своєму твіттері, що адреса Комсомольський проспект, 17, де, за даними російської влади, було виявлено уламки дрона, розташована "менш ніж за 200 метрів від НЦУО (Національного центру управління обороною МО РФ).

Водночас відомий журналіст-розслідувач Христо Грозєв зазначає, що адреса на Комсомольському проспекті розташована "прямо навпроти центрального офісу кібервійськ ГРУ, де серед інших підрозділів перебуває [хакерська група] FancyBear".

За словами Грозєва, там "також розташований Військовий університет Міноборони і кілька цілком секретних об'єктів ГРУ, включно з керівництвом їхньої програми нелегалів [тобто відправки за кордон агентів, яких намагаються видати за місцевих жителів]".

"Якщо Україна потрапила в цей комплекс будівель, символічний збиток для Міноборони і ГРУ буде дуже істотним", - вважає Грозєв.

За його словами, судячи з фотографій, комплексу ГРУ/Міноборони завдано щонайменше мінімальної шкоди, оскільки в ньому, схоже, вибито скло.

Як повідомлялося, по центру Москви вдарили два безпілотники. Міноборони РФ заявило, що "присікло  терористичну атаку київського режиму".

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті