Байден доручив провести перемовини з РФ щодо ядерної зброї у космосі

Президент США Джо Байден доручив своїй Адміністрації провести перемовини з Російською Федерацією у питанні щодо можливого випробування ядерної зброї у космосі. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

За його словами, загроза національній безпеці США, про яку раніше повідомлялось у ЗМІ, це можливі випробування ядерної зброї росією у космосі.

"Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або для фізичного знищення тут, на землі", - сказав Кірбі.

Водночас президент Байден доручив налагодити дипломатичну взаємодію з росією та іншими союзниками. Кірбі зауважив, що США та союзники серйозно ставляться до загрози від РФ.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї потенційної загрози. Розвідка США "має серйозні побоювання щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних", - заявив він.

Він вважає, що нова антисупутникова зброя РФ може мати вплив на землю.

Окрім цього Кірбі заявив, що Білий дім здивований рішенню голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити розвідувальні дані публічно.

Нагадаємо, напередодні у Конгресі США заявили про "серйозну загрозу національній безпеці". Американські ЗМІ пишуть, що "загроза національній безпеці США" стосується того, що РФ хоче вивести ядерну зброю в космос і можливого використання росіянами "ядерки" проти супутників.

Як повідомлялося, США запустили шість супутників для виявлення гіперзвукових і балістичних ракет. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті