Байден доручив провести перемовини з РФ щодо ядерної зброї у космосі

Президент США Джо Байден доручив своїй Адміністрації провести перемовини з Російською Федерацією у питанні щодо можливого випробування ядерної зброї у космосі. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

За його словами, загроза національній безпеці США, про яку раніше повідомлялось у ЗМІ, це можливі випробування ядерної зброї росією у космосі.

"Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або для фізичного знищення тут, на землі", - сказав Кірбі.

Водночас президент Байден доручив налагодити дипломатичну взаємодію з росією та іншими союзниками. Кірбі зауважив, що США та союзники серйозно ставляться до загрози від РФ.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї потенційної загрози. Розвідка США "має серйозні побоювання щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних", - заявив він.

Він вважає, що нова антисупутникова зброя РФ може мати вплив на землю.

Окрім цього Кірбі заявив, що Білий дім здивований рішенню голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити розвідувальні дані публічно.

Нагадаємо, напередодні у Конгресі США заявили про "серйозну загрозу національній безпеці". Американські ЗМІ пишуть, що "загроза національній безпеці США" стосується того, що РФ хоче вивести ядерну зброю в космос і можливого використання росіянами "ядерки" проти супутників.

Як повідомлялося, США запустили шість супутників для виявлення гіперзвукових і балістичних ракет. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті